pondělí 2. března 2015

Péče o rty aneb moje oblíbené balzámy


Ahojky, dneska jsem se rozhodla, představit vám pár z mých opravdu nejoblíbenějších balzámů a jak o svoe rty pěčuju :D Snad se vám bude článek líbit a třeba se i nějakým balzámem inspirujete :D


1. EOS lipbalm Respberry Pomergranate 
Psala jsem na něj již celou recnzi, ale ráda vše zopakuju :) Balzám je přírodní s přírodními esencemi. Mám Respberry Pomergranate, což je je červenou růžové vajíčko se sladkou vůní. Balzám se poslední dobou stal mým nejoblíbenějším a používám ho každé ráno i večer. Vždycky na rtech vytvoří ochranou vrstvu, která na nich vydrží hodně dlouho a chrání je. Kromě toho všeho, ještě skvěle chutná a tak se někdy vážně neudržím a olíznu ho :)

Takže za mě ten balzám není jen nějakej šunt v hezkém a proslaveném balení. Samotný balzám mě vážně překvapil a upřímně, kdo by nechtěl mít alespoň jedno tohle vajíčko doma, že?
Určitě ho můžu jenom doporučit, seženete ho okolo 150Kč :)


2. Carmex
Ten taky určitě znáte všichni a není méně skvělý jak eos, ale každý dělá něco jiného. EOS je pr mě čistě na hydrataci a ochranu rtů, carmex oproti tomu rty léčí, to znamená, že ho používám už na rozpraskané rty. Voní strašně pěkně a vždycky když ho nanesete, začne vás studit, ale tenhle pocit po chvilce odezní a balzám vaše rty opravdu vyléčí :)

Mám dva, jeden v kalíšku a druhý v tubičce. Ten v tubičce mám s příchutí jasmínu a mám ho asi otrochu raději než ten v kalíšku :)

Carmex nepoužívám jenom na rty, ale když mám rýmu a mám odřený nos, namažu si tam carmex a nos se mi hezky zahojí.


3. Babylips
Mám všechny co se u nás prodávají a jsem spokojená se všemi, ale vypíchnu tu dva moje nejoblíbenější. Je to Intense Care a Mint fresh. Oba jsou příjemně silikonovo gelové a po rtech příjemně kloužou.

Intense Care má mít vůni mandlí a má rty intensivě hydratovat. Myslím, že to splňujě dokonale, akorát je potřeba s ním rty přejet víckrát za den, ale to mi nevadí a tak ho mám na stole u postele :D

Fresh Mint mám poměrně krátkou dobu, ale přesto jsem si ho stačila oblíbit, má o něco příjemnější vůni jak jeho žlutá sestra, voní skoro jako zubní pasta, což mi moc vyhovuje. Když se nanese na rty, také jemně chladí, ale o mnohem méně intenzivně a menší dobu než Carmex.



4. Avon Naturals Essential Balm
Mám ho ve verzi Broskev a Bavlna. Balzám je vážně levný jako většina věcí od Avonu a myslím, že na tu cenu je poměrně dobrý. Jelikož je hodně hutný, používám ho především na noc, abych ráno měla rty hezky vyživené. Vždycky nanáším větší vrstvu. Moc mi vyhovuje a i přes moje plýtvání s ním, skoro neubývá, což je rozhodně další z jeho plusů.

Jeho malé a praktické balení je taky super třeba do kabelky, kde jsem ho jednu dobu nosila. Strašně moc mi voní a přemýšlím, že si ho pořídím i v jiné variantě. Láká mě například s výtažkem z oliv nebo medový, věřím, že všechny jsou stejně dobré jako ten můj :D

Doufám, že jste pochytily nějakou inspiraci a článek se vám líbil :D

Dolů mi napište, jaký je váš nejoblíbenější balzám na rty :D

4 komentáře:

  1. U mňa je to rozhodne Avene Cold Cream a tiež balzam Sephora, ten tak nádherne sladko vonia. Na Vianoce som dostala aj EOS a celkovo som tiež maniak na balzamy, otvorených mám vždy niekoľko, ešte šťastie, že sú také malé.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no, kdyby byly větší, nestačila bych je spotřbovávat :D

      Vymazat
  2. úplně super nápad na článek... :D asi ho "zkopíruju", doufám, že ti to nebude vadit... :D
    mé oblíbené baltźámy jsou momentálně Eosy a Carmex...a pak docela i Baby Lips a balzámy z DM
    Ginger Smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne, naopak budu ráda, že článek taky uděláš :D moc se těším na tvůj článek :D

      Vymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)