čtvrtek 10. září 2015

Recenze: Al Haramain Sultan PARFÉM


Zase po delší době další recenze. Tentokrát bude na nejkrásnější parfém všech dob. Jedná se o značku Al Haramain a o jejich parfém Sultan.

Když mi přišla, byla jsem strašně moc nadšená, panebože, tak krásné balení jsem ještě nikdy v životě neviděla. Asi to některým může připadat kýčovité, mně se to strašně líbí a mám ji i vystavenou v pokoji jako doplněk. Mému bratrovi připomíná lahvičku na jed z Egypta. Musím se přiznat, že když to zmínil začala mi taky tak připadat. Když jsem ji poprvé chtěla otevřít, byla jsem trochu překvapená tím, že je šroubovací a nemá střičku, ale tyčinku. Zpětně se mi tahle možnost k této vůni hodí více. Díky tomuto tyčinkovému způsobu nanášení vám parfém vůbec neubývá a mám pocit, že mi vydrží roky.


Tyčinka jse skleněná a má šířku mého zápěstí. Víčko je ozdobeno velkým červeným drahokamem, který se mi fakt moc líbí. Jenom se modlím, aby mi nevypadl.

Co se týče vůně, bude to dost složité. Je to těžší výrazná vůně, hodně krémová a sladká. Docela mě překvapilo, že jí uvádějí jako unisex, protože takovou vůni si na muži opravdu nedokážu představit, ale každého volba. Ale zase mému bratrovi i tátovi tato voňavka voní, ale ani jeden z nich by si jí na sebe nevzal. A kdyby mi prostě dal pod nos tuhle vůni, řekla bych, že je to klasicky ženská vůně.


Dle oficiálního popisu parfém voní po následujících surovinách, ale myslím, že pokud se v tom nevyznáte, moc vám to neřekne :D Složení: levandule, ambra, jahoda, malina, broskev, pačuli, ylang-ylang, pižmo, skořice, vanilka, květinové tóny, ananas, santalové dřevo, jasmín.  Tahle kombinace mi hrozně voní a bude ideální na podzim - zimu, ale já ho používala i v létě, ale nevadí :D

Podle mě, tam žádná jahoda nebo ananas cítit není, opravdu jde o těžší vůni.

Co se výdrže týče, je to sporné. Mojí mamce na ruce vydrží něco okolo tří hodin, ale já ho cítím klidně i po tom, co se vrátím domů ze školy. Což je většinou okolo čtvrté. Nevím jaktože to tak je, protože obě sedíme a neděláme nic fyzicky náročného. Co ako další s parfémem ráda dělám, je to, že po tom co si umeju vlasy si na pár místech do vlasů nanesu voňavku a potom mi ještě další den a půl voní hlava a vůni cítím pokaždé, co trochu pohodím hlavou.


Mamka, když vyděla balení toho parfému, zděsila se kolik, že musel stát, ale on vlastně ani není tak drahý. Teda, oproti ostatním parfémům. Myslím, že na internetu ho seženete něco okolo 300 Kč.

EDIT.: Právě jsem se u jedné recenze na tento parfém dočetla zajímavou recenzi, která mě překvapila. Zdroj: Parfums Al Haramain

Pozor! Sultan 12 ml není parfémovaná voda. Vůně je v oleji a aplikuje se skleněnou tyčinkou. Mimochodem je velmi krásná, jemná, vhodná na léto, výdrž výborná. A není to unisex, je pro dívku či dámu, která má ráda jemné květinově ovocné, lehce sladké vůně. Arabové jsou umělci. Sultan 60 ml je spíše pánská vůně.

Takže tohle mění. Ale je to divné, co říkáte? Nidy jsem neslyšela o tom, že by se vůně měnila podle toho, kolik ml si jí koupíte :D

To je všechno!


Jaký tip vůní preferujete? Máte nějakou kosmetiku se zajímavý obalem?

7 komentářů:

  1. To balení je super!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. hezky napsané a voňavka vypadá to moc zajímavě!

    gingersmile.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Super ^^Obal vypada hrozne hezky :))
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Podle toho popisu musí parfém vonět fakt skvěle :-) . Já mám strach zkoušet nějaký nový. Oblíbila jsem si parfém ARM BECAUSE IT´S YOU z https://www.esensino.cz/damske-parfemy/ , který používám už docela dlouho a sedí mi, tak nemám důvod zkoušet jiný. Bojím se, že budu zklamaná. Co se kosmetiky týče, tak jsem hodně konzervativní.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)