pondělí 30. března 2015

Recenze: Nivea Visage Pure Effect


Dnes možná objasním záhadu pro všechny z Vás, kteří mají problémy s pupínky. Před nějakou dobou jsem si oblíbila pleťovou masku z čistící řady Nivea, o které možná udělám recenzi jindy.

Při nákupu mě zaujal i denní krém na problematickou pleť. Je za příznivou cenu já osobně jsem ji sehnala asi za 118 Kč. Maska je v modrém obalu ( vypadá opravdu antibakteriálně :) ). Slibuje pět věcí, které by měla Vaší pletí udělat. Mezi nejdůležitější patří především hloubkové vyčištění pleti a zanechání ji čistou a hebkou. Dále eliminace bakterií, které stojí za vznikem pupínků. A takový přijemný bonus – peeling, který pomáhá i proti boji s černými tečkami. Celá maska by neměla dráždit pleť díky jemnému složení a další příjemné překvapení, když se nechá působit několik minut, působí zároveň i jako pleťová maska, která má dlouhodobě zmatnit pleť. Nejvíce mě zaujalo kouzelné slovíčko nekomedogenní – neucpává póry.

Dost okecávání, nyní na samotné použití a dojmy. Nanášení je libovolné, pravděpodobně houbička nebo štětec budou nejvhodnější volba. Aplikovat můžete na tvář, krk a dokonce i dekolt. Nanášení je velmi příjemné ­ maska téměř okamžitě zchladí pokožku. Peelingové částečky se již postarají o dokonalou masáž celého obličeje ( kromě očí! ). S tímto bodem bych neměla zase takový velký problém, kdyby maska po třech až čtyřech minutách nezačale mírně pálet. Někomu se to může zdát chladivé a příjemné, ale pro někoho s velmi citlivou pletí si nejsem jistá. Co se týče zmatnění, které maska slibuje za mě ano. Jediný paradox pro mě je, že maska vyhladí obličej a T­ zónu tak dobře, že se může zdát nos trošku lesklý. To ovšem není žádná katastrofa.


Jak se to říká? Tonejlepší nakonec? :) Tak s chutí do toho. Téma, na které tady nejvíce čekáte, je asi pravděpodobně jak, že to je tedy s bojem proti pupínkům. Již po prvním použití po první aplikaci a následném očištění masky jsou viditelné změny pleti. Bude to znít strašně, ale konkrétně mně se pokaždé objeví jeden až tři další pupínky. Jsou to ovšem takové pupínky nepupínky. Na pár dnů se objeví, zčervenají a poté se rozhodnou Vás opustit. Jednou jsem testovala masku na pupínku, kterého jsem se potřebovala rychle zbavit, bylo pro mě velkým překvapením, když pupínek zčervenal, zabolel a do dvou dnů kapituloval.


 Jste zmatení? Tak uděláme velké shrnutí, souhlasíte? Peeling, hloubkové čištění a matná pleť za rozumnou cenu? Za mě určitě ano. Co se týče slabého pálení opravdu si neodvážím doporučit citlivější pleti. Pupínky jsou díky chvailtebnému hloubkovému čištění přechodnou záležitostí. ( Objeví se a ano, může to být nepříjemné, zarudnutí pokožky se nikomu nelíbí, ale ta hebká pleť je velmi návyková. :) )

Na závěr bych už snad jen doplnila, že za příjemných 118 Kč se vyplatí ji vyzkoušet. Při boji ( a mnohdy velmi vyčerpávajícím a na více frontách ;) ) proti akné bych neviděla největší plus v tom, že něco dělá s pupínky, ale že stahuje póry a čistí pleť – to je totiž jedna z nejdůležitějších vítězných strategií. Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla.

 A jaké máte zkušenosti Vy s čistícími maskami?

2 komentáře:

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)