středa 10. září 2014

Vlasové šílenství: Bylinná voda pro stimulaci růstu vlasů


Ahojky :) Jelikož jsem ulítlá na mých vlasech a hledám všelijaké tipy jak zlepšit jejich kvalitu, zvýšit hustotu či jak zrychlit jejich růst, našla jsem tento návod na oplachovou vodu z pár bylin, které není problém sehnat. Tato voda by měla zrychlit jejich růst, což upřímně nevím jestli dělá ale vlasům nijak neuškodí. Byliny co budete potřebovat je nejlepší natrhat čerstvé ale jelikož bude brzo zima, můžete použít i nasušené :)




Budete pořebovat:
  • hrst listů kopřivy
  • hrst březových listů
  • hrst mátových listů (ty jsem tam přidala jen pro zlepšení vůně)
  • 2 celé rostliny vlaštovičníku



Postup:

Bylinky nasbírejte a co nejdříve je dejte do studené vody. Já dala 1 litr ale můžete dát klidně víc :) Dejte na sporák a přiveďte k bodu varu tzn. ve vodě se budou dělat bublinky :D Když k tomu dojde, dejte na časovač měřit 3 minuty. Po třech minutách sporák vypněte a vodu s bylinkami přeceďte. Vodu v nějaké nádobě nechtě pořádně vychladnout a až pak jí použijte :)


Použití:
Jakmile vám vychladne voda v misce, jděte si normálně umýt hlavu. Umejte jí šampónem a místo kondicionéru požijte právě vaší bylinnou vodu. Můžete vlasy jenom přelít nebo ji nechat v misce a vlasy si v ní po nějakou dobu máchat. Dobré taky je vodu vmasírovat do pokožky hlavy, odkud jak všichni víme, vlasy rostou :)

Mě se vlasy po použítí krásně leskly a tak bylinkově voněly :)Určitě vám to doporučuju vyzkoušet, protože vlasům to určitě neuškodí :)

Napište mi jestli taky tak úzkostlivě pečujete o svoje vlásky! :)

2 komentáře:

  1. super tip! já používám jen kopřivovou vodu ;) www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Kopřivovou vodu jsem taky měla, měla jsem jí od Luny. teď mám nově tedy koupený lopuchový výluh od naděje a ten prý fakt pomáhá na růst vlasů a na růst nových vlasů, takže po pravidelném používání by se měly vlasy zahustit :) Na něj určitě budu dělat recenzi :D akorát ten je dražší, no..

      Vymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)