středa 12. listopadu 2014

Recenze: Carmex



 Ahojky, dneska tu je další recenze. Tentokrát to bude recenze na Carmex. Spíš rovnou na dva, protože doma mám dva. Jeden mám klasický v kalíšku a druhý mám jasmínový v tubičce. Dostala jsem je minulý rok k Vánocům a zamilovala jsem si je!

Nejdříve vám asi řeknu něco obecně o nich. Vlastně když si dáte Carmex na pusu, začne vás studit, pro mě je moc příjemný pocit, ale možná by to někomu mohlo vadit. Na oficiálních stránkách tomu říkají brnění, ale já bych to spíše popsala jako chlad. Balzám vás na rtech chladí. Čím větší vrstvu si na rty dáte, tím větší chlad ucítíte. Určitě ale není potřeba se tohoto chlazení "obávat", po čase si ho určitě zamilujete! :)

Oba balzámy mají podobnou vůni, akorát ten jasmínoý v tubičce má vůni intenzivnější a ještě jasmínouvou. Mě osobně více voní jasmínový, ale zase mojí mamce víc voní ten v kalíšku. Přestože mi víc voní ten v tubičce, raději používám ten v kalíšku, protože z toho si naberete přesně množství, které potřebujete. Přijde mi totiž, že z toho tubičkového vyjede vždycky příliš hodně balzámu. Oba jsou žluté, jak obal, tak obsah.To mi přijde vtipné :D

Velice mě překvapilo, když jsem se tady dozvěděla, že tento balzám je na trhu už 75 let! Je to vážně hodně a myslím, že vím, proč je Carmex tak úspěšný.


Classic Carmex v kalíšku
Jak už jsem psala, ten v kalíšku používám častěji a raději. Mám ho skoro rok a v kalíšku ještě nějaký ten balzám zbývá. Hodně jsem ho používala na lyžích, kdy mi rty uchránil před mrazem. Pak jsem je neměla vůbec popraskané a nepálily mě. Určitě je taky skvělý, když se vám udělají koutky. Na ty je taky používám a umí je zahojit. Pak jsem ho začala používat i pod nos, když jsem ho měla při rýmě odřený. Možná vám to přijde vtipný, ale je to tak :)



Jasmine Green Tea Carmex v tubičce
Vetšinou ho nosím v kabelce, protože je skladnější než ten v kalíšku. Miliju jeho vůni. I přes to, že má takový zvláštní aplikátorek, vždycky ho nanáším prsty, abych ho nedala příliš velké množství. Na jeho tubičce píšou, že má SPF 15, což jsem se u toho v kalíšku nedočetla, takže tenhle bude supe spíše na léto. I když to nemůžu posoudit, protože přes léto jsem ho nepoužívala, jelikož v létě jsou moje rty ok :D


Kdybych chtěla popsat jejich vůni, bude to těžší. Zdá se mi, že oba dva voní hodně mintově, tak větrově. Ten jasmínový voní trochu sladčeji a po Jasmínu (překvapivě) :D

Vrchní je carmex z kalíšku a dole je z tubičky

Teď se přesuneme k balení. Moc se mi líbí balení to kalíškového. Samotný "kalíšek" je z tvrdého bílého plastu a víčko je šroubovací kovové, což mi přijde strašně roztomilý. Taková malá plechovčička :) Naopak obal toho v tubičce se mi absolutně nelíbí. Je to celé z umělé hmoty, vypadá to trochu jak nějaká hračka pro děti, ale nevadí. Jediné co se mi na tom líbí je obrázek květu Jasmínu (asi :D).


Shrnula bych to tak, že zatím jsem nepotkala lepší balzám než je Carmex. Teda v rámci léčení rtů :) Je spoustu balzámu, které bych chtěla vyzkoušet, a taky jse vyzkouším, ale vždycky se vrátím ke Carmexu (teda myslím). Určitě si koupím další kalíšek tohohle žlutého zázraku :) Nutno říct, že ho mám na poličce, nad postelí a používám ho opravdu velice pravidelně :)

Doufám, že se vám článek líbil.

Dolů do komentářů mi napište, jestli jste ho zkoušeli. Jestli ne, jaký je váš oblíbený balzám na rty?:)

4 komentáře:

  1. Mam ten v kalisku, ale jeste jsem ho nezkousela. Ten jasminovy vypada zajimave.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já Carmex hrozně miluji ♥... :D Jsou fakt super a jsem moc ráda, že jsem si je v Londýně koupila. Ten jasmínový vypadá vážně super! :D

    http://gingersmile99.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)