čtvrtek 5. června 2014

Letní Speciál: Zpátky do plavek (fitness)


Asi nejsem jediná, kdo se rozhodl, že v posledním měsíci, který zbývá do letních prázdnin, trochu zhubne :) Doufám, že se tímto článkem trochu inspirujete, přestože tu nejde tolik o zhubnutí, ale o zpevnění těla.

Pokud se také o něco sanžíte, je nutné dodat, že na váze nezáleží tolik, jako na centimetrech. Někdo má totiž těžší kosti a tak váha (tíha) je dost individuální. Já po přeměření jsem zjistila, že mi zase tolik nechybí do ideálních mír, ale to později :)


30-day AB challenge
Jako první bych chtěla zmínit, tuhle challenge, kterou jsem se začátkem tohoto měsíce začala plnit. Břicho je můj hlavní cíl, a chtěla bych, aby se mi břišní svaly rýsovali. Tahle challenge mi nepřijde zase toli náročné, ale jsem jen u šestého dne.

Vysvětlivky:
sit-ups: Jsou to klasické sedy-lehy. Já si vždycky o něco zaháknu nohy abych zapojovala opravdu břišní svaly a ne nohy.

crunches: Jsou to shyby. Popravdě, netuším jaký je rozdíl mezi shybem a sedem-lehem ale jak jsem pochopila z videí, shyb se nedělá až do sedu ale jen takové malé kmitání nahoru a dolů.

leg raises: Je to zvedání nohou. Lehnete si na záda a napnuté nohy zvedáte nahoru a dolů. Mezi jednotlivými zdvihy nohy nepokládejte. Pro mě je to nejtěžší cvik.

plank: Udělejte polohu jako byste šli do kliku ale místo na dlaních stůjte na předloktích. Takhle se to špatně popisuje ale přikládám obrázek pro představu. V planku vydržte vždy daný počet vteřin :)

Kalorické tabulky
Dají se stáhnout do mobilu s androidem a jsou vážně skvělé. Nastavíte tam váhu, výšku a také cíl. Můžete tam zadat i právě centimetrové údaje. Potom tam zadáváte všechno, co vypijete a sníte a ono vám to počítá kalorie. Můžete tam zadávat i sporty a tím zase kalorie ubývají. Je to rozhodně super věc a docela mě i baví si tam všechno zapisovat :) Já průměrně za den sním 700-800 kalorií, s tím, že mi něco ubyde na cvičení.

Blogilates
Je to jedna skvělá youtuberka, která dělá fitness videa. Necvičím s ní každý den ale už nějakou dobu (cca od začátku května) podle ní cvičím. Má strašnou spoustu videí a tak si každý vybere to, jaké potřebuje. Já od ní nejvíce cvičím abs (břicho) potom legs (nohy) a obzvlášť ráda mám její kardio. Přikládám pár mých oblíbených videí.



Motivační obrázky
Tak jo, jakmilejsem to někde viděla nebo četla, říkala jsem co je to za kravinu, ale věřte mi a zkuste to! Stáhněte si pár obrázků, na kterých budou třeba motivační texty nebo i vaše vysněná postava, a vždycky když se vám nebude chtít cvičit nebo budete mít nutkání sníst další sladkost, koukněte se na ty obrázky. Je to super věc!



Voda
Možná si říkáte, že je to kravina ale je to strašně důležité. Pokud si stáhnete kalorické tabulky, zjistíte jak strašně moc kalorií je v jakémkoliv sladkém pití. Kromě toho, když budete dodržovat pitný režim (pro mě 2,5 litru) nebudete mít ani tolik hlad. Takže čistá voda :)

Já si dlouhou dobu myslela, že když budu cvičit tak zhubnu ale upřímně, je to hlavně o tom jídle. Dokonce ze 70% zhubnete zdravější stravou a ten zbytek je cvičení, ale zase nesmíte držet jenom nějaké diety. Jedno bez druhého prostě nejde, to si pamatujte! :)

Doufám, že se vám článek líbil a dolů mi napište, jestli taky cvičíte, co cvičíte a podle koho! Také budu ráda když mi napíšete, jak to máte vy se sladkým :)

P.S.: Omlouvám se, že u tohohle článku nejsou moje fotky, ale jinak by to nešlo :)

4 komentáře:

  1. Já osobně cvičím s Jillian Michaels,ale teď bohužel pár dní nemůžu,protože jsem trošku nachlazená :D ale jakmile budu ok,vzhůru zpět do toho! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ja osobne necvicim a jim:D Ovsem bricho bych chtela zpevnit, delala jsem sedy lehy a prave to na tom predlokti, ale nejak prestala. Proste me to neba a jelikoz nepribiram nic, tak nemam ani motivaci. Od zari chci ale zacit zas tancovat, na to ted nebyl cas.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem začala, cvičím s Cassey a taky běhám :-) Já chci zpevnit i zhubnout, tak uvidíme, jak to půjde :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek! Určitě něco vyzkouším ;)

    www.meow005.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)